لیست غذا برای افطاری و توصیه‌های غذایی ماه رمضان را از اینجا بخوانید


غذای مقوی و سبک را در لیست غذا برای افطاری خود بگذارید- غذای ساده برای افطار

افطاری چه بپزم ؟ بهترین لیست غذا برای افطاری کدام است؟ غذای افطاری جدید چیست؟ افطاری ساده و خوشمزه چیست؟ غذای ساده برای افطار کدام است؟ بهترین غذا برای مهمانی افطار چیست؟ اینها همه سوالاتی هستند که در ماه رمضان ذهن روزه‌‌‌داران را مشغول می‌کند. ماه رمضان همیشه جذابیت‌های خود را داشته و سفره افطاری هم یکی از این جذابیت‌ها است.

در این مطلب می‌خوانید:

بایدها و نبایدهای غذا برای افطاری

تغذیه مناسب در ماه رمضان، به سلامت بدن و راحت‌تر شدن شرایط روزه‌داری، کمک می‌کند. از این‌رو خوردن غذاهای مناسب در وعده سحری و افطاری به شدت توصیه می‌شود. برای آگاهی از لیست غذاهای مناسب سحری هم می‌توانید به مقاله زیر مراجعه کنید.

بیشتربخوانید:  لیست غذاهای مناسب سحری و توصیه های غذایی ماه رمضان

لیست غذا برای افطاری را از بین غذاهای ساده انتخاب کنید - افطاری سریع و خوشمزه - غذا ساده برای افطار

>>> غذاهای سبک و مقوی بخورید

گاهی اوقات هم در لیست غذا برای افطاری به دنبال افطاری سریع و خوشمزه هستیم. یا شاغل هستیم یا وقت نداریم و یا ترجیح می‌دهیم وقتمان را برای درست کردن یک غذای مفصل در سحری بگذاریم. مهم است بدانید که غذاهای سبک و مقوی از جمله غذاهای مناسب افطاری هستند.

بهترین و مهم ترین توصیه برای غذا در ماه مبارک رمضان به‌عنوان وعده افطار استفاده از مواد نشاسته ای است. مصرف برنج، گندم، جو، کینوا، بلغور و ماکارونی یا انواع نان در وعده های غذایی بسیار مناسب است. که می‌توان به انواع فرنی و شله زرد، حلیم، انواع سوپ و آش‌ها اشاره کرد.

>>> یک مرتبه معده خود را پر نکنید

یک مرتبه خوردن غذا در وعده افطاری سبب بروز دل درد و سنگینی می‌شود. حتما ابتدا وعده افطاری را با حجم کمی از نان، غلات، گردو، پنیر، سبزی و سوپ‌های نرم شروع کنید. قبل از آن کمی نوشیدنی گرم مناسب مورد طبعتان به همراه دو عدد خرما میل کنید. حدود دو ساعت بعد روزه خود را با یک غذای ساده افطار کنید.

>>> خوردن میوه در وعده افطاری

دقت کنید که سبزیجات و میوه‌های تازه حتما در لیست غذای افطاری شما حضور داشته باشند.  صیفی‌جات، سبزی جات تازه مانند کاهو، گوجه، خیار، کلم بروکلی و… را از یاد نبرید. همینطور انواع میوه‎‌های آبدار مانند زردآلو، هلو، سیب، هندوانه و…. برای رفع تشنگی در ماه رمضان مفید هستند.

هندوانه را در لیست غذا برای افطاری بگذارید- غذا ساده برای افطار

افرادی که در ماه رمضان دچار یبوست می‌شوند می‌توانند با مصرف انجیر، آلو، انگور و هندوانه از این مسئله پیشگیری کنند. این افراد نیز می‌توانند کمی روغن زیتون را در لیست خود جای دهند. توصیه می‌شود 2 تا 3 واحد ميوه حتما در فاصله میان افطار تا سحر ميل كنيد تا در پايان اين ماه دچار كمبود انواع ويتامين‌ها نشويد.

>>> از افطار تا سحر آب زیاد بخورید

برای جبران کمبود آب بدنتان سعی کنید آب و مایعات زیاد مصرف کنید. در فاصله بین افطار تا سحر بافاصله حدودا 8 لیوان یا بیشتر آب بخورید هیچ چیز جای آب را نمی‌گیرد پس به فکر سلامتی خود در ماه رمضان باشید.

بیشتر بخوانید: کمک حال مجازی به جای شما انواع خرید و امور اینترنتی شما را انجام می‌دهد!

نوشیدنی مناسب در لیست غذا برای افطاری

با قرار گرفتن ماه رمضان در فصل گرم، وجود نوشیدنی‌های سالم و طبیعی در برنامه غذایی روزه‌داران بیشتر حس می‌شود. روزه‌داران باید در فصل گرما به خوردن مایعات کافی از جمله آب توجه زیادی کنند. در صورت عدم توجه کافی به این مساله بدن فرد دچار کم آبی بدن می شود. آب بدن مهمترین عاملی است که می‎‌تواند برای روزه داران مشکلات جدی بوجود آورد و حتی جان فرد را به خطر بیاندازد.

آبمیوه طبیعی یک جز مناسب برای لیست غذا برای افطاری است- غذا ساده برای افطار

انواع نوشیدنی های مناسب

  • چای کمرنگ
  • آبجوش با نبات یا آبجوش با عسل
  • مایع مغذی و گرم مانند شیر گرم یا شیرعسل
  • انواع آبمیوه‌های طبیعی
  • شربت‌هایی مانند خاکشیر یا تخم‌شربتی(یا تخم‌ریحان) به‌همراه عسل، شربت آبلیمو، کاسنی، شربت سکنجبین و …
  • انواع دم‌کرده‌ها مانند دم‌کرده نعنا که برای رفع عطش بسیار مناسب است.
نوشیدنی های مناسب را در لیست غذا برای افطاری قرار دهید- غذای ساده برای افطار

خوراکی های ممنوع در لیست غذا برای افطاری

>>> نوشیدنی‌های سرد و تگری

از خوردن نوشیدنی‌های تگری در وعده افطاری جدا خودداری کنید. زیرا خوردن آب تگری تنها در کوتاه مدت سبب کاهش دمای بدن می‌شود. خوردن آب یخ نه تنها سبب رفع عطش نمی‌شود بلکه سبب پیدایش صدماتی به سیستم گوارش نیز می‌‌شود.

>>> نوشیدنی های گازدار

در ماه رمضان با انواع نوشیدنی‌های گازدار مانند دلستر، نوشابه و.. خدافظی کنید. به دلیل دو وعده‌ سحری و افطار و نوع تغذیه‌ی مناسب ماه رمضان، از خوردن نوشیدنی‌های گازدار خودداری کنید. این نوشیدنی‌ها به ظاهر سبب رفع عطش می‌شوند و در طولانی‌مدت آسیب‌های بدی به بدن وارد می‌کنند.

>>> چای نخورید

چایی مُدر است و ممکن است شما را دچار کم آبی شوید. افراد علاقمند به چایی یکی از نوشیدنی‌های گرم مناسب را جایگزین کنند.

>>> فست‌فود، غذاهای پرادویه، شور و چرب نخورید

حتی الامکان غذای چرب و سرخ کردنی مانند خورشت بادمجان، ته‌دیگ، ماکارونی، فلافل، سیب‌زمینی سرخ کرده و… نخورید. این‌ها حاوی مقادیر زیادی انرژی و کالری هستند موجب افزایش ترشح عرق و اختلال در فعالیت دستگاه هاضمه در طول روز می‌شود. انواع غذاهای پرادویه، تند یا شور یا انواع فست‌فودها هم مناسب وعده‌های ماه رمضان نیستند.

انواع فست فود را از لیست غذا برای افطاری خط بزنید

ایده افطاری در مهمانی ماه رمضان

همانطور که گفته شد در ماه رمضان سفره افطاری همیشه جذابیت‌های خاص خود را داشته است. مهمانی‌های افطاری یکی از رسوم خوب ایرانیان در ماه رمضان است. افراد دوست دارند در کنار یکدیگر روزه خود را بگشایند و از ثواب دسته‌جمعی بهره گیرند. همانطور که پدران و نیاکان ما در کنار هم با سفره‌هایی ساده روزه‌ی خود را افطار می‌کردند.

  • فینگر فود نان و پنیر سبزی
  • شربت خاکشیر، بهار نارنج که تشنگی را برطرف می‌کند.
  • آش شله قلم کار، آش رشته,  آش جو ,آش مانتی و…
  •  سوپ جو، سوپ حریره ، سوپ مرغ و…
  • عدسی
  •  شله زرد
  •  انواع حلوا ( حلوا هویج، حلوا خرمایی، حلوا با سرلاک، حلوا ترکی، حلوا زعفرانی )
  • خرما
  • حلیم
  • انواع فرنی و شیر برنج ( فرنی زعفرانی,، فرنی کاکائویی، فرنی انبه و…)
  • کشک بادمجان، حلیم بادمجان
  • رنگینک، کاچی

در تهیه غذا برای افطاری سادگی را فراموش نکنیم!

بهتر است که همیشه برای برگزاری مهمانی افطاری سادگی را فراموش نکنیم و از تجملاتی کردن این مهمانی بپرهیزیم. جالب است بدانید که در ماه رمضان، اکثر افراد در وعده افطار تمایل به خوردن خوراکی‌های سالم و ساده دارند. این مطلب را مدنظر قرار دهیم و بعد از برای مهمانی افطاری‌مان تدارک ببینیم.

لیست غذا برای افطاری را از غذاهای ساده انتخاب کنید
کیک یا شیرینی ساده بپزیم

اگر امکانات پخت یک کیک ساده در منزل را دارید می‌توانید یک کیک ساده بپزید. در کنار نوشیدنی گرم با یک کیک ساده از مهمان‌هایتان پذیرایی کنید. زولبیا و بامیه از شیرینی‌های مخصوص ماه رمضان است که دل هر بیننده را آب می‌کند. می‌توانید زولبیا و بامیه بخرید یا حتی در منزل درست کنید. اپلیکیشن‌های آموزش آشپزی برای این کار به شما کمک می‌دهد.

بیشتر بخوانید: برای گرمازدگی چه بخوریم؟ علائم و روش‌های درمان گرمازدگی

دسر ساده درست کنیم

مهمانی‌تان را ساده برگزار کنید تا دیگران هم این سادگی را یاد بگیرند و همه بتوانند یکدیگر را به مهمانی دعوت کنند. اگرعلاقمند به درست کردن دسر هستید می‌توانید فرنی درست کنید. انواع حلوا، رنکینگ یا شله زرد هم از دسرهای مخصوص ماه رمضان هستند. انواع ژله، پودینگ ها و… هم می‌توانند به رنگین شدن سفره شما کمک کنند.

شله زرد یا حوا را در لیست غذا برای افطاری بگذارید

انواع غذای افطاری ساده

  1. از غذاهایی مانند انواع کباب‌ها یا مرغ و ماهی بخارپز استفاده کنید.
  2. انواع سوپ‌ها و آش‌ها غذای افطاری ساده و مناسب هستند.
  3. انواع کتلت‎‌ها و کوکوهای کم‌چرب افطاری سریع و خوشمزه هستند.
  4. انواع دسرها مثل شله‌زرد، حلوا، شیربرنج، فرنی و…
  5. انواع غذاهای نونی مثل سالاد الویه، دلمه، کشک و حلیم‌بادمجان، میرزاقاسمی، انواع املت‌ها، سوفله‌ها، اسنک‌ها، گراتن‌ها و پوره‌ها.
  6. انواع غذای ساده برای افطار مثل وعده‌های سبک نون‌پنیرسبزی، نون خیارو گوجه، تخم مرغ آب‌پزو…
  7. اگر نگران سنگین شدن یا چاق شدن نیستید، غذاهایی مثل سمبوسه یا انواع پیراشکی را امتحان کنید.

غذای جدید برای افطاری

برخی افراد دوست دارند غذاهای جدید در سفره مهمانی‌شان داشته باشند. با استفاده از اپلیکیشن‌های آشپزی، غذای ساده افطار درست کنید و مهمان‌هایتان را غافلگیر کنید؛ انواع غذا مثل بیف‌استراگانف، انواع گراتن‌ها و…. گزینه‌های خوبی هستند.

  • اپلیکیشن BigOven برای اندروید و IOS با بیش از 350 هزار طرز تهیه غذا و خوراکی‌ها مختلف .
  • Food Network in the Kitchen برای اندروید و iOS با  بیش از 70 هزار دستورالعمل برای صبحانه، ناهار و شام.
  • Yummly برای اندروید و iOS انواع و اقسام دستورالعمل‌های جدید را به شما پیشنهاد می‌دهد.
  • Cookpad برای اندروید و iOS  در این اپلیکیشن می‌توانید طرز تهیه غذاها و خوراکی‌های مختلف را در اختیار دوستان، خانواده و… به اشتراک بگذارید و به‌راحتی به دستور‌العمل‌های پخت غذاهای موردعلاقه خود دسترسی داشته باشید.

بیشتربخوانید: کمک حال به جای شما امور شخصی شما را انجام می‌دهد!

سفره را با مواد طبیعی رنگین کنیم

اگر دقت کنید از گذشته تاکنون، همیشه سفره‌های افطاری و سحری رنگین بوده‌اند. در گذشته رنگین بودن سفره‌ها به دلیل استفاده از موادغذایی طبیعی مانند خرما، پنیر، گردو، سبزی، نان‌سنگگ، هندوانه، شله‌زرد و… بوده. اما امروزه برخی افراد فکر می‌کنند رنگین شدن سفره‌ ارتباطی با هزینه‌های زیاد یا دسرهای فوق العاده دارد. در صورتیکه اینطور نیست! می‌توانید با همان مواد غذای ساده برای افطار سفره رنگینی برای مهمان‌هایتان تدارک ببینید و در کنار هم لذت ببرید.

کمک حال، در ماه رمضان کمک حال شماست

انجام امور بیرون از منزل در ماه ‌رمضان گاهی با سختی و مشقت همراه است. برخی ترجیح می‌دهند در این ماه از خانه بیرون نروند، در منزل یا محیط کار بمانند. شما می‌توانید برای انجام امور بیرون از منزل خود یا هرگونه مراجعات خود از کمک حال کمک بگیرید.

جهت مشاهده خدمات کمک حال دکمه زیر را کلیک کنید:

کمک در پیگیری امور اداری را به کمک حال بسپارید - غذا برای افطاری - غذای ساده برای افطار

کمک حال سامانه انجام امور اداری و شخصی

برای ثبت سفارش می‌توانید به سایت کمک حال مراجعه کنید. کمک حال امور اداری، پیگیری امور بیمه، امور نظام وظیفه ، امور دانشگاهی و انجام امور شخصی را برای شما انجام می‌دهند. کمک حال برای شما زمان خلق می‌کند تا به امور موردعلاقه خود برسید و آرامش داشته باشید.

آخرین به‌روزرسانی: 09/اسفند/99


21,خرداد,1397               2 دیدگاه        166,330 بازدید

2 پاسخ به “لیست غذا برای افطاری و توصیه‌های غذایی ماه رمضان را از اینجا بخوانید”

  1. ناشناس گفت:

    عسل با آب داغ سم میشه

  2. دلبری گفت:

    عالی و مفید بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیر تا پیاز با کمک حال!

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به کمک حال می باشد.